Bilim, meyve ve sebzeler açısından zengin bir beslenme programının daha sağlıklı bir kalp, daha düşük kanser riski, daha iyi beyin...
Ramazanda Beslenme Önerileri
Beslenme uzmanları, bu ramazan ayında da oruç tutanlara sağlıklarını riske etmeyecek beslenme önerileri vermekteler. Sizler de bu önerileri dikkate alarak, ramazan ayı boyunca sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz.
Ramazan ayında oruç tutulurken, en çok dikkat edilmesi gereken husus, vücudun tuz ve su dengesini korumaktır. Bunun için de orucunuzu açtıktan sonra sahura kadar 2 litre su tüketmeniz ve k sıvı gıdalar almanız gerekir.
Aşağıda ramazan ayında oruç tutanlar için sağlıklı beslenme öneriler yer almaktadır:
- Sahur vakitlerinde çok hafif ve tok tutmayan gıdalar tüketmek, oruçlu olduğunuz zaman boyunca halsiz düşmenize neden olabilir. O nedenle, sahurda sadece su içip yatmak veya az bir şeyler atıştırmak yerine, daha tok tutan gıdalar ile beslenmeye özen gösterin.
- Sahur vakti geldiğinde, çok yağlı ve ağır yemekler yemekten kaçının. Eğer sahurda yüksek kalorili gıdalar ile beslenirseniz, ramazan ayı boyunca kilo alabilirsiniz.
- Sahurda tok tutan yumurta, tam tahıllı buğday ekmeği, peynir, reçel gibi kahvaltılıklar ve zeytinyağlı ev yemekleri yiyerek, daha rahat oruç tutabilirsiniz.
- İftardan ve sahur arası bir öğün daha yemek yiyin. Oruç tutarken de iftarla beraber üç öğün yemek önemlidir.
- İftarınızı açarken, çorbanızı içtikten sonra, bir süre midenizi dinlendirin ve sonrasında ana yemeklere geçin. Oruç tutarken kan şekeri düştüğü için bir anda mideyi doldurmak sizi rahatsız edebilir ve ara vermezseniz doyduğunuzu hemen anlamayabilirsiniz.
YORUMLAR