Hindi Etinin Tüketmenin 5 Faydası ve Zararları Nelerdir?
Hindi eti, özellikle kırmızı et yerine kullanıldığında çeşitli sağlık yararları sunmaktadır. İşte hindinin özellikle yardımcı olabileceği bazı sağlık faydaları şöyledir:
Ayrıca Bakınız: Hindi Eti Besin Değerleri
Hindi Yemenin Yararları
Kas Gelişimini Destekler!
Sarkopeni veya kas kaybı, yaşlılarda genellikle zayıflığa yol açar. Bu yüzden yaşlı yetişkinler için kas kütlesi ve fiziksel bağımsızlığı korumak için yeterli protein almak şarttır.
Tam bir protein kaynağı olarak hindi, yaşlanma ile kas sağlığını korumak için haftada 4-5 kez yağsız et tüketimini öneren mevcut yönergelere uymaya yardımcı olabilir.
Kolon Kanseri Riskini Azaltabilir!
Et alımı uzun zamandır kolon kanseri oranlarıyla ilişkilendirilmiştir. Bununla birlikte, son çalışmalar, seçtiğiniz et türünün tüm farkı yaratabileceğini göstermektedir.
Kırmızı etin kolon kanseri riskini artırma olasılığı daha yüksektir. Özellikle sığır eti en büyük katkıda bulunan gibi görünüyor. İşlenmiş kırmızı et de riski artırır. İşlenmiş sığır eti, tavuk veya hindi gibi taze kümes hayvanları ürünleri ile değiştirmek kolon kanseri gelişme riskini düşürebilir.
Divertikülit Parlamalarını Azaltır!
Divertikülit, kolonun ağrılı bir iltihaplanmasıdır. Divertikülit riskini etkileyen diyet faktörleri arasında lif alımı (riski azaltır) ve et alımı (riski artırır) bulunur.
Araştırmacılar, kırmızı etin divertiküler hastalık için özellikle zararlı olduğunu belirlediler. Bir porsiyon kırmızı etin bir porsiyon tavuk veya balık ile değiştirilmesi divertikülit riskini %20 azaltır.
Anemiyi Önler!
Hindi kan hücrelerinin gerektirdiği temel besin maddelerini sunmaktadır. Demir eksikliği anemisini önlemek için sindirim sırasında kolayca emilen heme demir sağlar.
Hindi ayrıca kırmızı kan hücrelerinin düzgün oluşumu ve işleyişi için gerekli olan folat ve B12 vitamini içerir. Hindinin düzenli tüketimi güçlü ve sağlıklı kan hücrelerinin korunmasına yardımcı olabilir.
Kalp Sağlığını Destekler!
Yüksek yağlı etler, kalp-sağlıklı beslenme yönergeleri söz konusu olduğunda temel olarak kara listeye alınmıştır. Tüm gıdalar besleyici bir yemek planına sığabilse de, birçok et kesimi yüksek miktarda doymuş yağ sağlar ve kolesterol seviyelerini yükseltir.
Neyse ki, hindi, özellikle derisini çıkarır ve taze pişirirseniz, sodyum oranı düşük diğer etlere yağsız bir alternatiftir. Hindi eti ayrıca amino asit arjinin bakımından da yüksektir. Nitrik oksidin öncüsü olarak, arginin arterleri açık ve rahat tutmaya yardımcı olabilir.
Alerjiler
Hindiye alerji mümkündür ve diğer kümes hayvanları ve kırmızı et türlerine alerjiyle ilişkili olabilir. Et alerjileri her yaşta ortaya çıkabilir.
Semptomlar kusma, ishal, hırıltılı solunum, nefes darlığı, tekrarlayan öksürük, şişme veya anafilaksiyi içerebilir. Hindi etinden alerjiden şüpheleniyorsanız, endişelerinizi gözden geçirmek için bir doktora başvurun.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler:
- Bağırsak Sağlığını Korumak İçin Ne Yapmalı?
- Kilo Almanın 7 Pratik Yolu
- 70 Yaş Üstü İnsanlar İçin Protein Gereksinimleri