Hindistan Cevizinin 5 Faydası ve Zararları Nelerdir?

Hindistancevizi içindeki bakır (%10), selenyum (%6), demir (%6) ve az miktarda fosfor, potasyum, magnezyum ve çinko gibi diğer minerallerden de yararlanabilirsiniz.Hindistan cevizi önemli bir vitamin kaynağı değildir, ancak az miktarda folat, C vitamini ve tiamin vardır.

Hindistancevizi, iddia edilen hastalıklarla mücadele özellikleri nedeniyle popülerlik kazanmıştır, ancak iddiaların çoğu ya araştırma tarafından desteklenmemektedir ya da sadece gıda üreticileri tarafından şişirilmektedir.

Hindistan cevizi eti, hindistancevizi etinden elde edilen hindistancevizi yağı kadar geniş bir şekilde incelenmemiştir. Hindistan cevizi eti tüketirken belirli hindistancevizi yağı faydaları elde edebileceğinizi unutmayın. Ancak et, benzer bir porsiyondan çok daha az yağ verir.

Ayrıca Bakınız: Hindistancevizi Besin Değerleri

Hindistancevizi Yemenin Yararları

Kolesterol Düzenler!

Hindistan cevizi yağının bazı savunucuları, sağlığınız için diğer doymuş yağ formlarını tüketmekten çok daha iyi olduğuna inanmaktadır. Hindistan cevizi yağı genellikle kolesterol seviyeleri üzerindeki yararlı etkileri nedeniyle teşvik edilir.

Hindistan cevizi yağı, esas olarak orta zincirli bir yağ asidi olan laurik asitten gelir. Bu tür yağlar daha hızlı parçalanır ve et ve süt ürünlerinde bulunan uzun zincirli yağ asitleri kadar kan dolaşımında birikmez. Bunun yerine, orta zincirli doymuş yağ asitleri doğrudan bağırsaktan emilir ve enerji üretimi için hızla kullanılmak üzere doğrudan karaciğere gönderilir. Kolesterolün biyosentezine ve taşınmasına katılmazlar.

Bu nedenle, bazıları hindistancevizi “kötü” LDL kolesterolü azaltabileceğine inanmaktadır. Ancak çalışmalar, hindistancevizi yağının LDL kolesterolünüzü yükseltebileceğini göstermiştir.

Yayınlanmış bir çalışma, hindistancevizi yağının LDL kolesterolü tereyağından daha az, ancak doymamış bitki yağlarından önemli ölçüde daha fazla artırdığını buldu.

Bununla birlikte, hindistancevizi yağı ve HDL seviyeleri hakkında potansiyel olarak olumlu kanıtlar vardır. HDL kolesterol “iyi” bir kolesterol olarak kabul edilir. Bazı çalışmalar, hindistancevizi yağı tüketmenin HDL seviyelerini artırabildiğini bulmuştur.

Araştırmacılar, HDL artışının hem laurik asit hem de miristik asidin yüksek seviyelerinden kaynaklanabileceğini ileri sürüyor.

Azalan Enfeksiyonlar

Journal of Food Science dergisinin Temmuz 2018 sayısında yayınlanan araştırma, hindistancevizi yağ asitlerinin bağışıklık fonksiyonunu artırmaya ve vücuttaki sistemik inflamasyonu azaltmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlar içerdiğini gösteriyor.

Çalışma yazarları, bu antioksidanların vücudu enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olabileceğini belirtmektedir.

Kilo Vermek

Hindistan cevizi ve hindistancevizi yağının birçok hayranı, zayıflamaya yardımcı olabileceğini iddia ediyor. 2018’de yapılan çalışmaların gözden geçirilmesi, hindistancevizi ve hindistancevizi yağındaki orta zincirli trigliseritlerin yağ yakımını artırabileceğini, enerji tüketimini artırabildiğini ve hatta iştahı baskılayabileceğini öne süren bazı kilo kaybıyla ilgili iddiaları destekledi.

2015 yılında yayınlanan çalışmaların başka bir analizi, uzun zincirli trigliseritlerle (LCT) hindistancevizi yağında bulunanlar gibi orta zincirli trigliseritlerin (MCT) tüketimini kilo kaybı amacıyla karşılaştırmıştır. Çalışma yazarları, LCT’lerin diyetteki MCT’lerle değiştirilmesinin potansiyel olarak vücut ağırlığı ve bileşiminde mütevazı azalmaya neden olabileceği sonucuna vardı.

Bununla birlikte, çalışma yazarları, bu bulguları doğrulamak ve sağlıklı bir vücut ağırlığı ve kompozisyonunun yönetimi için gerekli dozu belirlemek için büyük, iyi tasarlanmış çalışmalar kullanan bağımsız araştırma grupları tarafından daha fazla araştırmanın gerekli olduğunu belirtmiştir.

Kalp Hastalığını Önlemek

Hindistancevizin kalp hastalığını önleyebileceği çok sayıda tartışmalı iddia var. Bu iddiaların çoğu, hindistancevizi yaygın olarak tüketilen tropik bölgelerden insanların geleneksel olarak kalp hastalığı için daha düşük bir risk taşıdığı gerçeğine dayanmaktadır.

1981’de yayınlanan epidemiyolojik araştırmaya göre, hindistancevizi günlük beslenmenin %60’ını temsil eden Tokelauans, yüksek laurik ve miristik asit alımına rağmen kalp hastalığı veya hiperkolesterolemi kanıtı yoktu.

Ancak araştırmacılar ayrıca bu insanların balık ve bitkisel gıdalar açısından zengin gıdalar yediğini de belirtiyor.

Birçok bilim adamı şimdi hindistancevizi tüketiminin kardiyoprotektif özelliklerinin abartıldığına inanıyor. Aslında, çalışmaların büyük bir incelemesi, hindistancevizi veya hindistancevizi yağı tüketmenin (doymamış yağ yerine) kalp hastalığı riskini azalttığını destekleyen çok az kanıt buldu.

Hindistan cevizi eti, hindistancevizi sütü veya hindistancevizi yağının Alzheimer hastalığı olan kişilerde zihinsel işlevi artırabileceği iddiaları büyük ölçüde desteklenmemektedir.

Azalan Hücre Hasarı

Hindistan cevizi ve hindistancevizi yağının antioksidanlar sağladığı bilinmektedir. Bu antioksidanlar, hücre hasarına neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırarak oksidatif stresi azaltmaya ve metabolik ve yaşlanma ile ilgili hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Alerjiler

Hindistan cevizi alerjisi nadirdir, ancak özellikle ceviz veya diğer ağaç kuruyemişlerine alerjisi olduğu bilinen kişilerde ortaya çıkabilir. Alerji meydana gelirse, büyük olasılıkla kontakt dermatit şeklinde olabilir, hindistancevizi veya hindistancevizi yağı cilt ile temas eder. Diethanolamin, kokamid sülfat ve kokamid DEA gibi hindistancevizi türevi bileşikler bazen kozmetiklerde bulunur.

Daha az yaygın olarak, insanlar hindistancevizi yedikten sonra bir gıda alerjisi yaşayabilir. Semptomlar bulantı, mide ağrısı, dudakların şişmesi, burun akıntısı, ishal, kusma ve kaşıntılı veya yanık bir ağız hissi içerebilir.

Texas College Hospital tarafından yapılan 2017 araştırmasına göre, potansiyel olarak ölümcül bir tüm vücut reaksiyonu olan anafilaksi, hindistancevizi yerken olağanüstü nadirdir. Buna rağmen hindistancevizi genellikle kuruyemiş olarak sınıflandırılır ve gıda ürün etiketlerinde olası alerjen gösterilir.

Hindistancevizi Zararları ve Yan Etkileri

Hindistancevizi veya hindistancevizi yağı ile bilinen hiçbir ilaç etkileşimi yoktur.

İnsanlar genellikle hindistancevizin bir meyve, bir sebze veya bir kuruyemiş olup olmadığını merak ederler. Aslında, hindistancevizi tek tohumlu, şeftali veya kiraz gibi tohum üzerinde sert bir örtü olan bir meyvedir.

Hindistan cevizi etini tüm meyveden çıkarmak çok fazla iş gerektirebilir, bu yüzden birçok kişi hindistancevizi taze rendelenmiş veya kurutulmuş ve rendelenmiş olarak satın alır. İçindeki sıvılar hindistancevizi sütü veya hindistancevizi suyu olarak mevcuttur.

Hindistan Cevizi Sütü Gerçekten Sağlıklı Mı?

28 gr porsiyon kurutulmuş rendelenmiş hindistancevizi bir porsiyon taze hindistancevizinden biraz daha fazla kaloriye sahiptir. Ancak birçok kıyılmış hindistancevizi markası işleme sırasında biraz şeker ekler. Yarım fincan (100 gram) rendelenmiş, şekerli hindistancevizi 500 kalori, yaklaşık 48 gram karbonhidrat, 43 gram şeker, 35 gram yağ ve 2.8 gram protein sağlar.

Diğer hindistancevizi yiyecek ve içeceklerinin besin değeri önemli ölçüde değişebilir.

Bir fincan hindistancevizi sütü 75 kalori, 0.5 gram protein, 7 gram karbonhidrat, 0 gram lif, 6 gram şeker, 5 gram yağ içerir.

Tam bir hindistancevizi, hindistancevizi suyunda 37 kalori ve 0.4 gram protein, 8.7 gram protein ve 0 gram yağ bulunur.

Bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı, 11 gram doymuş yağ ile 121 kaloriye sahiptir.

Bir çorba kaşığı hindistan cevizi kreması (konserve ve tatlandırılmış) 68 kalori, 3 gram yağ, 10 gram karbonhidrat (çoğunlukla şeker) ve 0.2 gram protein içerir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status