Yoğurt: Besin Değerleri ve Kalorisi
Sağlıklı beslenmeye özen göstere biri iseniz, muhtemelen buzdolabınızda yoğurt vardır. Süt ürünleri, özellikle kilo vermeye veya sağlıklarını iyileştirmeye çalışan insanlar için beslenme faydaları sağlar. Ancak bazı yoğurt markaları, satın aldığınız türe bağlı olarak şeker, yağ ve kaloriler bakımından yüksek olabilir. Beslenmeniz için doğru ürünü seçmek için yoğurt beslenme ve yoğurt kalorilerini karşılaştırın.
Ayrıca Bakınız: Yoğurt Faydaları
Yoğurdun Besin Değerleri
Aşağıdaki beslenme bilgileri 1 bardak (8 ons veya 235 g) sade tam yağlı yoğurt için verilmiştir.
- Kalori: 149
- Yağ: 5g
- Sodyum: 113mg
- Karbonhidratlar: 11.4g
- Lif: 0g
- Şekerler: 11.4g
- Protein: 8.5g
Sade yoğurt, sadece işlenmiş meyve veya tatlandırıcı içermeyen yoğurttur. Birçok kişi tariflerde sade yoğurt, dip sos ve soslarda ekşi krema yerine kullanılır.
Sade yoğurt mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır ve fosfor ve riboflavin bakımından zengindir. Ancak aynı zamanda çoğu insanın “sağlıklı” bir gıdada bulmayı beklediğinden daha fazla şeker ve doymuş yağ içerir.
Yoğurt Seçme ve Saklama Koşulları
Sağlıklı beslenmenize dahil etmek için yoğurt satın alıyorsanız, her zaman Besin Değerleri etiketini ve bileşen listesini kontrol etmeyi unutmayın. Bazı yoğurt ürünleri, süt ve meyve gibi birkaç bileşen içerir, ancak diğerleri oldukça fazla miktarda şeker, mısır şurubu ve mısır nişastası veya jelatin gibi istemeyebileceğiniz diğer bileşenler içerebilir.
Ve yoğurtun kalori sayısını karşılaştırıyorsanız, değerlendirmekte olduğunuz kapların aynı boyutta olduğundan emin olun. Bazı yoğurt ürünleri, paket daha küçük olduğu için kaloriler de daha düşüktür.
Yoğurdu evde saklarken, buzdolabında ve sıkıca kapalı olarak saklayın. Yoğurt dondurulabilir, ancak çözüldüğünde ayrılabilir ve farklı bir dokuya sahip olabilir.
Yoğurt tek başına harika bir atıştırmalıktır. Ancak yemek yapmak için başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler:
- Süzme Peynirin Sağlığımıza Önemli Faydaları
- Makro Besinler Nelerdir?
- Pesketaryen Diyetinin Sağlığa Yararları