En İyi Kulak Burun Boğaz Doktorunu Bulmanızı Sağlayacak 5 İpucu

Eğer üst solunum yolu ya da işitsel sistemler ile ilgili sorun yaşıyorsanız, saygın ve deneyimli bir Kulak, Burun, Boğaz (KBB) doktoru bulmak şarttır. Bu sistemlerin birbirine bağlı ve beyine yakınlığı nedeniyle, vücudunuzun bu bölümlerinin genel sağlık üzerinde büyük bir etkisi vardır.

Eğer daha önce bir KBB doktoruna görünmediyseniz, iyi bir doktor bulmak için araştırma yapmanız gerekecektir. Aşağıda size yakın ve en iyi KBB doktorunu bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını paylaştık.

1. Birinci Basamak Hekimi Sormak

İlk olarak, aile hekiminize giderek sizlere iyi bir Kulak Burun Boğaz uzmanı tavsiye etmesini isteyebilirsiniz.

2. Doktor Tavsiye Sitelerinde Araştırma

Otorite olan hekim puanlama ve yorumlama sitelerinden yaşadığınız bölgede bulunan KBB uzmanları hakkında yazılan yorumları okuyabilir ve hekimler hakkında fikir edinebilirsiniz. Tanıdıklarınızın size önerdiği doktorların isimlerini internete yazarak da araştırma yapabilirsiniz.

3. Sağlık Sigortası Kapsamı

Sağlık sigortası kapsamında bir KBB hekimine muayene olmak istiyorsanız, özel muayeneler yerine hastanelerin KBB birimlerimde çalışan hekimlerin listesini internetten araştırabilirsiniz ve tavsiye alabilirsiniz.

4. İş Arkadaşları veya Yakın Arkadaşlara Danışma

İş arkadaşlarınız veya sosyal çevrenizden kişilere önerebilecekleri bir KBB uzmanı olup olmadığını sorabilirsiniz. Belirsiz veya çekimser yorum yaptıklarını fark ederseniz, o doktorla deneyimleri iyi olmayabilir ya da hakkında olumsuz bir şey söylemek istemiyor olabilir.

5. Doktorla Tanışın

KBB doktorunuza karar verdikten sonra, randevu alarak hekiminizle görüşün ve rahatsızlığınız ile ilgili şikayetlerini belirterek tanı sonrasında tedavi için kararınızı verin. Özel bir KBB uzmanı muayenesine gidecek olanlar aşağıda yer alan kriterleri değerlendirerek doktor hakkında daha detaylı bilgi edinebilirler.

  • Randevu günü, doktorun ofisindeki bekleme odasının temiz olup olmadığını değerlendirin.
  • Ayrıca, personelin yeni ve uzun süreli hastalara nasıl davrandığını gözlemleyin. Samimi ve uzlaşmacı mı?
  • Bekleme süresinde gecikme olursa, bekleme odasındaki diğer insanlara bunun normalde de olup olmadığını sorun.

Doktor-hasta ilişkisinde bir ortaklık olmalıdır. Bir hasta olarak, sizin sorularınızı cevaplayacak ve tavsiyelerde bulunan bir doktor tercih etmelisiniz. Sözünüzü kesen ve konuşmanıza izin vermeyen bir doktorla sağlıklı iletişim kuramadığınız takdirde, tanı ve tedavi sürecinde aklınızda birçok soru işareti kalabilir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status