Klima Sinüzit Yapar Mı?

Üst solunum yollarında bulunan sinüslerin iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan sinüzit hastalığı kişilerin günlük yaşamını zorlaştırmaktadır. Soğuk hava koşullarında daha sık görülen sinüzit nöbetleri, yaz aylarında kışa göre daha hafif atlatılmaktadır. Yazın sıcak günlerinde sinüzit sıkıntısı çekmemek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Sinüzit, tedavi edilmediğinde ilerleyen ve daha ciddi sağlık problemlerine yol açabilen bir sağlık sorunudur. Halk arasında tedavisinin olmadığına dair yanlış bilinen kanının aksine tıbbi müdahale, ilaç tedavisi ve evde uygulanan sinüzit tedavileri ile tedavisi sağlanabilmektedir. Uzmanlar, sinüzit hastalarının nöbetlere yakalanmamak ve sinüzit iltihaplanmasının hafif atlatılması için çeşitli noktalara dikkat etmelerini tavsiye etmektedir.

Sinüzit Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Sinüzit hastaları hava koşullarından ve beslenme değişikliklerinden çabuk etkilenebilmektedir. Soğuk hava koşulları ve bazı yiyecekler sinüziti tetikleyen etkenler arasında ilk sırada yer almaktadır. Kış ayları, bu nedenle sinüzit hastaları için zorlu geçmektedir.

Yaz aylarında sinüzit iltihaplanması bazı durumlarda görülebilmektedir. Fakat sıcak hava koşullarında bu iltihaplanmalar kış aylarına göre daha hafif yaşanmaktadır. Sinüzit hastalarına birçok uzman, yaz aylarında sinüzite yakalanmamak için dikkat etmeleri gereken noktalara önem vermektedir. Yazın sinüzit nöbetlerinin görülmesinin en büyük nedeni, klima kullanımıdır.

Klima kullanımı, bazı kişiler tarafından kış aylarında ısınmak, yaz aylarında serinlemek için kullanılmaktadır. Oldukça kullanışlı ve pratik bir teknoloji olsa da klima kullanımında yapılan bazı hatalar, hastalıklara yol açabilmektedir. Özellikle sinüzit hastalarının klima kullanımı dikkat edilmediğinde ağrı şikayetlerinin artmasına yol açmaktadır.

Sinüzitte Klima Kullanımı

Yaz aylarında sıcak bölgeler için vazgeçilmezi olan klima, son dönemlerde yapılan araştırmalara göre sinüzit hastaları için tehlikeli olabileceği ortaya çıkmaktadır. Klima kullanımında sinüzit hastaları dikkatli davranmalıdır. Uzun saatler boyunca çalıştırmamak, direk soğuk havayı özellikle baş bölgesine gelecek şekilde tutmamak bunun en önemli noktalarıdır.

Bu önemlerin yanı sıra klima bakımlarının düzenli yaptırılması da sinüzitin tetiklenmesini engellemektedir. Çünkü bakımı yapılmayan klimaların içerisinde biriken kir, toz ve bakteri tanecikleri çalıştırıldığında havaya karışmaktadır. Bu gözle görülemeyen toz ve kirler sinüzit hastalarının burun solunumunu zorlaştırarak sinüs iltihaplarına neden olmaktadır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status