Sinüzit Çektirme Ameliyatı Nedir?

Sürekli ve aynı zamanda şiddetli olarak görülen baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve burun akıntısı gibi belirtilerle kendini gösteren, yüz sinüsleri yangısı sinüzit olarak tanımlanmaktadır. Sağlık yönünden birçok olumsuz etkisi bulunan sinüzitin dolaylı yoldan sosyal yaşama da olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle, kişinin yaşam kalitesini düşürmektedir.

Sinüzit hastalığının genellikle hayati riski olmadığı belirtilmektedir. Ancak, vücutta sebep olduğu etkiler, kişiler için rahatsız edicidir. Özellikle, şiddetli baş ağrıları kişiye büyük bir rahatsızlık vermektedir. Bu nedenler, sinüzit hastalarının, tedavi olması gerekmektedir.

Sinüzit çektirme nedir? Sinüzit için sinüzit tanısı koyulduktan sonra, ilaç tedavisine başlanmaktadır. Fakat hastalığın yani iltihabın ilerlemiş olduğu hastalarda bazen ilaç tedavisi yeterli olamamaktadır. Bu nedenle, ameliyat yöntemi kullanmaktadır. Sinüzit çektirme ile sinüzit tedavisi kesin olarak sağlanmaktadır.

Sinüzit Nasıl Oluşur?

Sinüzitin oluşmasında birçok neden bulunmaktadır. Sinüs adı verilen boşlukları, mantar, bakteri veya virüslerin neden olduğu bir şekilde iltihaplanması sonucu oluşmaktadır. Ancak bunun yanı sıra, burun içinde büyüyen etler, geniz akıntısı, reflü, saman nezlesi, solunum yolları enfeksiyonları ve hatta soğuk algınlığı bile sinüzite neden olabilmektedir.

Sinüzit Kimlerde Görülür?

Sinüzit, herkeste görülebilen bir hastalıktır. Genç, yaşlı, kadın, erkek hemen herkes sinüzit hastalığıyla karşılaşabilmektedir. Ebeveynlerin, çocuklarının sağlığı ile yeteri kadar ilgilenmediği durumlarda, çocuklarda ve hatta bebeklerde dahi görülebilmektedir.

Sinüzit Belirtileri

Sinüzitin en yaygın belirtisinin baş ağrısı olduğu bilinmektedir. Bu baş ağrıları, şiddetli ve sürekli olmaktadır. Ayrıca, halsizlik, ağız kokusu burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi belirtileri de bulunmaktadır.

Sinüzit Tedavisi

Sinüzit tedavisi için ilk olarak Kulak Burun Boğaz Uzmanı tarafından sinüzit tanısının koyulması gerekir. Ardından, doktor tarafından ilaç tedavisine başlanacaktır. İlaç tedavisi ile çoğunlukla sinüzit probleminin önüne geçilebilmektedir. Ancak, bazı durumlarda ilaç tedavisi ile başarı sağlanamamaktadır. Bu durumda, sinüzit aldırma işlemine gerek duyulmaktadır.

Sinüzit Çektirme

Sinüzit çektirme ameliyatı, yoğun iltihap görülen sinüzit hastalarında tedavi için uygulanmaktadır. Son yıllarda, teknolojinin daha çok gelişmesi nedeniyle, sinüzit ameliyatları da daha çok gelişmiştir. Ameliyat, hem lokal hem de genel anestezi ile yapılabilmektedir.  Ameliyatta temel amaç, sinüs ağızlarının açılmasını sağlayarak, sinüsleri temizlemektir. Ameliyat genellikle 45 dakika kadar sürse de bazı durumlarda bir buçuk saate kadar uzayabilmektedir. Ameliyat sonrasında, hekimin tercihine göre burun içerisine tampon koyulmaktadır. Hasta, ameliyat olduğu gün hastanede tutulmakta ve sonrasında taburcu olmaktadır.

Sinüzit Çektirme Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Sinüzit ameliyatından sonra, hastanın bir süre istirahat etmesi gerekmektedir. İstirahat ettiği bu zamanlarda, çok fazla ziyaretçi kabul etmemesi daha iyi olacaktır. Normal yaşamına döndüğünde de, çok efor gerektiren işler yapmamalıdır. Çok fazla eğilmemeli ve sümkürmemelidir. Kesinlikle sigara kullanmamalıdır. Bu şartlar altında, iyileşme süreci daha sağlıklı olacağı gibi tedavinin tekrarlanmasına da istisnai durumlar haricinde gerek duyulmayacaktır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status