İlkbahar Ayları Ve Sinüzit

Sinüzit rahatsızlığı genellikle alerjen bünyeli kişilerde görülmektedir. Sinüzit görülen hastalar burun akıntısı, peş peşe hapşırık krizleri, burunda yoğun kaşıntı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ve kulaklarda kaşıntı rahatsızlığı ile karşı karşıya kalmaktadır.

Sinüzit hastalığı genellikle alerjik bünyeli kişilerde görüldüğünden dolayı ilkbahar aylarında çiçeklerin açarak polenlerin çoğalmasından dolayı ilkbahar aylarında sinüzitli kişilerde tüm belirtiler daha fazla görülmektedir. Sinüzit rahatsızlığı olan kişilerin bunu iyi teşhis ederek ilkbaharda daha dikkatli davranarak çok fazla ağaçlıklı bölgelere giderek polenlerden zarar görmemeleri gerekmektedir.

Sinüzit rahatsızlığı olan kişilerin sabahları yataktan kalkmaları çok zor olmaktadır. Çünkü sinüzitli kişiler gece nefes zorluğu çektiklerinden dolayı kaliteli bir uyku uyuyamazlar, uykularını alamadıkları için de sabahları yataklarından kalkmaları zorlaşmaktadır.

Sinüzit Alerjik Nezle İle Karıştırılmamalıdır!

Sürekli her mevsim seyreden sinüzit bazı kişiler üzerinde alerjik nezle ile karıştırılmaktadır. Alerjik nezle sadece mevsimsel olarak ortaya çıkabilir. Fakat sinüzit olan kişide tüm yıl boyunca belirtiler sürekli devam edebilir.

Tedaviye yönelik kararlar alındıktan sonra kişinin sinüzit mi yoksa alerjik nezle mi karar verilmeli ve tedavi bu yönde yapılmalıdır. Sinüzit tedavisine kara verebilmek için ilk olarak sinüzit tanısı koymak gereklidir. Bu tanı birkaç tane alerji testi ve kafa tomografisi ve röntgeni ile yapılmaktadır.

Ülkemizde En Yaygın Hastalıklardan Birisi De Sinüzittir.

Nem oranı yüksek olması sebebi ile ülkemizde en fazla batı bölgelerinde görülen sinüzit Doğu ve Karadeniz bölgelerinde de görülmektedir. Genellikle alerjik bünyeli kişilerde görülen sinüzit rahatsızlığı için birçok tedavi yöntemi çok görülen bir hastalık olma sebebi ile sinüzitte denenmektedir.

Fakat sinüzit olması ihtimali olan kişinin mutlaka tüm tetkiklerden geçerek sinüzit rahatsızlığı olduğuna karar verilmeli ona göre ilaç ve bitkisel tedaviler uygulanmalıdır. Sinüzit için uygulanan bitkisel tedavi yöntemlerinin bir çoğundan olumlu yanıt almak mümkündür. Hatta bazı sinüzit rahatsızlığı olan kişiler hiçbir tıbbi ilaç kullanmadan sadece bitkisel ilaçlarla sinüzit rahatsızlığını atlatmakta veya hafifletmektedir.

Sinüzit Olan Kişi Nelere Dikkat Etmelidir?

Sinüziti olan kişi yaşam kalitesini artırabilmek için bir çok alerjen etkenden uzak durmalı ve beslenmesine de dikkat etmelidir. Sinüzit rahatsızlığı için dikkat edilmesi gereken en önemli husus kış ve sonbahar aylarında çok fazla soğukta kalmamak ve ıslak bir saç ile soğuğa maruz kalmamaktır. Sinüzit rahatsızlığı olan kişiler nelere dikkat etmelidir?

  • Çok fazla yeşillik olan alanlardan uzak durmalıdır
  • Kesinlikle parfüm kokusu olan alanlara yanaşmamalıdır
  • Katkılı yiyeceklerden uzak durmalıdır
  • Yağlı boya, tiner, naftalin ve egzoz kokusundan uzak durmalıdır
  • Çok fazla yemek kokusu içinde durmamalıdırlar
  • Gece kullanılan çarşaf, nevresim ve yastık kılıfları çok sık değiştirilmelidir
  • Ev tozu ve akarı olan yerlerde fazla bulunmamalıdır
  • Banyo yapıldıktan sonra hemen dışarı çıkılmamalı vücut ve baş ıslaklığının tamamen geçmesi beklenmelidir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status