Bebeklerde Anjiyo Ne Kadar Sürer?

Medikal bir görüntüleme tekniği olan anjiyo hem yetişkinlere hem de bebeklere yapılabilen tıbbi bir işlemdir. Kalp damarlarının açılması için yapılan anjiyo vücutta bulunan tüm damarların açılması için de yapılabilir. Daha çok kalp, göz ve beyin için kullanılan anjiyo yöntemi kasıktan damara girilme yöntemi ve el bileğinden damara girilme yöntemleri ile yapılmaktadır.

Kasıktan veya el bileğinden girilerek damarların içerisine radyoopak bir madde verilerek yapılan bu işlem bebeklerde de yetişkinlerde de aynı süre zarfında tamamlanır. Çok özel bir durum gelişmediği sürece bebeklerde ve yetişkinlerde anjiyonun süresi ortalama 10 – 15 dakika kadardır.

Bebeklerde Anjiyo Tehlikeli Mi?

Bebeklerde anjiyo ilk olarak duyulduğunda anne babayı en fazla telaşa düşüren tıbbi işlemlerden birisidir. Fakat yetişkinlerde oluşan tüm hastalıkların bebeklerde de oluşabileceği unutulmamalıdır. Bu yüzden doktor tarafından anne babaya söylenen genellikle bebeğin hiçbir şekilde yaşam tehlikesi altına girmeyeceği ve sakin bir şekilde anjiyosunun yapılabileceğidir.

Bebeklerde kalp rahatsızlığının belirtilerinden olan meme emerken terleme, kalp atım hızının çoğalması, dudak kenarlarında ve el tırnaklarında morarma gibi belirtiler bebeğin kalbinde bir rahatsızlık olmasının belirtilerinden olabilir. Veya kalp damarlarından birisi veya bir kaçı tıkalı olan bebeklerde bu belirtiler görülebilir.

İyi bir çocuk kardiyologuna başvurmaya sebep olan bu belirtilerden sonra eğer kalp damarlarında tıkanıklık varsa uzman çocuk kardiyologu tarafından anjiyo yapılarak bebeğin kalp damarları açılabilir. Bebek yaşantısının geri kalan kısmını kalbinde hiçbir sorun çıkmadan geçirebilir.

Bazı Bebeklerde Genetik Olabilir!

Bebeklerde kalp damarı tıkanıklığı veya kalp hastalıkları ile birlikte doğması genetik etkenlerden dolayı olabilir. Genetik etkenli olan kalp hastalıkları için bebeğin ailesinden ve kan bağı olan kişiler üzerinde doktor tarafından araştırma yapılmalıdır.

Bebeklerde Anjiyo Ne Kadar Sürer?

Bu araştırma genellikle bebeğin daha sonraki yaşantısının nasıl olabileceği hakkında doktorun bilgilenmesine ve tedavisini ona göre idame ettirmesine sebep olmaktadır. Doktor tarafından genetik kökenli bir kalp rahatsızlığı bulunursa o zaman buna yönelik bir tedavi sistemi uygulamasında yarar vardır. Genetik kökenli kalp hastası olan bebeklerin doktor kontrollerini diğer bebeklere göre daha sık yaptırmaları gerekmektedir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status