Anjiyo Hangi Bacaktan Yapılır? Koroner Anjiyografi Nedir?

Tıbbi adıyla Koroner Anjiyografi olarak bilinen ve halk arasında anjiyo olarak ifade edilen kalp damar hastalıkları hangi bacaktan yapılmaktadır? İş gücü ve ölümleri tetikleyen kalp damar hastalıkları, erken teşhisle fark edilmeli ve tedavi edilmelidir. Önlem alınmadığı takdirde, kalp krizleri, damar tıkanıkları ve ritim bozuklukları meydana gelmektedir. Kalp ve damar hastalıklarının önüne geçebilmek ve kalpte tıkalı olan damarların açılması çalışması için anjiyo ameliyatı gerekmektedir.

Anjiyo hangi bacaktan yapılır? Sorusuna yanıt olarak, sağlığınızı tehdit etmeyecek ve ağrısız bir süreç yaşatacak bölgeleri anlatmak istiyoruz. Öncelik olarak koroner anjiyografiyi tanıtmak ve yöntem hakkında sizleri aydınlatmak istiyoruz.

Koroner Anjiyografi Nedir?

Koroner anjiyografi, röntgen ışınları kullanılarak ve koroner damarlarının içerisine ilaç verilerek görüntülerin alınma işlemi olmaktadır.

Koroner anjiyografi önemli tanı yöntemlerinden birisidir.

Koroner anjiyografi yönteminin anjiyografi cihazı, uzman doktor ve sağlık personellerinin bulunduğu ortamlarda yapıldığı bilinmektedir.

Koroner anjiyografi yönteminin bir tanı uygulaması olduğunu ve ameliyat olmadığını söylemeliyiz.

Bu işlemler esnasında hastalar uyanık olabilir ve konuşabilir. Hastaların uyutulması söz konusu değildir.

Anjiyo Nereden Yapılmaktadır?

Genel olarak kasık bölgesinden yapılan anjiyo uygulamalarının, ileri teknolojiye sahip tıbbi araçlarla gerçekleştiği bilinmektedir. Kasık bölgesinde bulunan damarların geniş bir yapıda olması, işlemi gerçekleştiren hekimlere kolaylık sağlamaktadır. Anjiyo nereden yapılmalıdır? Sorusuna karşılık, hekiminizin tavsiye ve önerileri eşliğinde bir duruş sergilemelisiniz.

Anjiyografinin el bileğinden yapıldığını ve ince bir atardamar üzerinden giriş sağlandığını söyleyelim. Bu uygulamalarda ortopedik sorunu olanlar, diyalize girenler ve ince el bileğine sahip olan bireylerde yapılması uygun olmamaktadır. Kasıktan yapılan işlemlerle kıyaslandığında, el bileklerinde ince kateterler kullanılmaktadır. Anjiyo işlemlerinde yüzeydeki atar damarlardan giriş yapıldığını belirtmeliyiz. Bunun sonucu olarak da, balonlaşma ve şişlikler az miktarda görülebilir. El bileğinden gerçekleşecek bu uygulamaların kasık üzerindekiyle aynı işlevde olduğu bilinmektedir.

Anjiyo Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Doktorunuzun tavsiyelerine uymalı ve ilaçlarınızı alarak aç karnına gelmelisiniz. İşleminiz gerçekleşeceği bölümlerin tıraşla temizlenmesi yararlı olacaktır. Anjiyo ameliyatlarının hangi bacaktan yapılıp yapılmayacağına doktorunuz karar vermelidir. Böylelikle, sağlıklı bir süreç yaşayacak ve başarılı sonuçlar alacaksınız.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

  • Anjiyo Geçiren Bir Hastanın Yapması Gerekenler
  • Anjiyo Sonrası Evde Bakım Nasıl Olmalı?
  • Anjiyo Olduktan Sonra Nelere Dikkat Etmeliyiz?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status