Dental İmplant Nedir?
Dental İmplant, halk arasında diş ekme olarak da adlandırılan bir prosedürdür. Bu dental işlemde kaybedilen dişlerin yerine yeni diş yerleştirilir ve buna dental implant denir. Eğer eksik dişler varsa, bu eksik olan dişlerin yerine oluşturulan yeni dişler, titanyum maddesinden üretilen protez yapı ile eski dişin yerine yapılır.
İmplant yöntemleri arasında en popüler olan ve birçok hekimin de önerdiği yöntemlerden biri vidalamadır. Doktor tarafından yapay diş ile çene kemiği arasına takılan bu implant vidası, çene kemiği ile kısa bir süre içerisinde kaynaşarak daha sağlam bir hal alır. Dental implant prosedürü ile eksik olan dişin yerine ekilen yeni yapay diş, eski dişin fonksiyonlarına sahiptir. Bu sayede bireylere estetik bir diş görünümü verir.
Dental implant ile çene kemiğine yerleştirilen yeni yapay dişler, hastanın kendi doğal dişleri gibi görevlerini yerine getirir. Bu prosedür, yapay dişin çene kemiğine sağlam bir şekilde yerleşmesini sağlar. Çoğunlukla bu yöntem ile dişçiler tarafından ekilen yeni dişlerin kullanım ve dayanıklılık süresi 20 ila 40 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Dental implant ile dişleri ekilen hastalar uzun yıllar herhangi bir problem ile karşılaşmazlar. Üretildiği titanyum malzeme hem çene kemiği hem de diş eti ile uyumlu olduğundan dolayı bu yapılan implant sayesinde hastaların enfeksiyon kapma riski bir hayli düşük olarak belirtilir.
Sıklıkla kendi dişini kaybedip anı dişin yerine yeni bir diş yaptırmak isteyen, bunun yanı sıra yapılacak dişin daha estetik bir diş yapısına sahip olmasını talep eden kişiler tarafından dental implant tercih edilir ve doktorları önerir. Bu implant tedavisi, özellikle yapılan malzemenin ithal olması sebebi ile bir hayli maliyetli bir işlemdir. Çoğunlukla dental implant tedavisi yaptırmak isteyen hastaların geneli yeni diş ekimi sonrası memnun ayrılırlar ve herhangi bir problem yaşamazlar. Bu riskli bir diş ekimi prosedürü olmadığı için önerilir. Ancak sigara içen hastaların enfeksiyon kapma riski yüksek olduğu için doktorlar uyarıda bulunabilir.