Hamilelikte Selülit Oluşumu Ve Nedenleri
Her kadının baş belası sorunlarından olan selülit, gebelik dönemlerinde de kadınlar tarafından sıklıkla şikayet edilmekte ve dile getirilmektedir. Hamilelikte selülit problemleri, giderilmesi zor olmayacak bir süreci kapsamaktadır. Bu sebeple, telaşa kapılmamalı ve önerilerimize kulak vermelisiniz. Gebelik sürecinde vücutta birçok değişikliğin meydana gelmesi mümkündür. Kilo, kalıtım ve yaş gibi faktörleri de göz önüne aldığınızda selülit oluşumunu önlemek için çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur. Selülit sorununun ciddi bir hastalık olmadığını bilmeli ve bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Hamile olduğunuz süre boyunca çocuğunuzu ve kendi sağlığınızı önceliğe koymalısınız.
Hamilelikte Selülit Olması Ve Sebepleri
Egzersiz konusundaki yetersizlikler, aşırı kilolar ve kötü beslenme alışkanlıkları gebelikte selülit nedenleri arasında gösterilebilir.
Zayıf toksin ve kan dolaşımı diğer etkenler arasındadır.
Genler ve cilt kalınlığı, vücutta selülitin ortaya çıkmasında öncelik taşımaktadır.
Az miktarda su içmenin de selülit sorununu arttırması mümkündür.
Gebelik süresi boyunca ortaya çıkabilecek hormonal değişikliklerin selüliti tetiklediği bilinmektedir.
Gebelikte, vücutta aşırı su tutulması ve bağ dokularının gevşemesi sonucunda yağ birikmesi diğer nedenlerdendir.
Selülit problemlerinde temel etkenin östrojen hormonları olduğunun altını çizmeliyiz. Bu hormonun gebelikte önemli bir yeri olduğunu ve vücutta yağ depolanmasına sebebiyet verdiğini de ekleyelim. Bunun sonucu olarak da yağ birikimi ve selülit meydana gelmektedir.
Hamilelikte Selüliti Önlemek İçin Neler Yapılmalı?
Hamilelik sürecinde selülitten kurtulmak ve herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız, bu önerilerimize kulak vermeli ve sağlıklı bir vücuda sahip olmalısınız. Diyet ve selülit konusunda aşırı derecede şikayet ediyorsanız, sizin ve çocuğunuzun sağlığını ön planda tutmaya önem göstermeli ve telaşa kapılmamalısınız. Peki, selüliti önlemek için neler yapılmalı?
Şekerlemeler, sosis ve soslar, et ve yağ, peynir ve fast food hazır gıdalardan uzak durmalısınız. Balık, tavuk eti ve yağsız et tüketiminde bulunabilir ve yapay tatlandırıcı içeriğine sahip gıdalardan kaçınabilirsiniz.
Cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Kollajen ve elastin yapısını arttırıcı özelliğe sahip nemlendiriciler ile vücudunuzu gün içerisinde en az 2 kez nemlendirebilirsiniz.
Gebelik sürecini sağlıklı geçirmeye dikkat etmelisiniz. Hafif egzersizler ve yürüyüşler yaparak selülit oluşumunu engellemeniz mümkündür. Spor esnasında ortaya çıkacak terin, toksinleri dışarı atacağını ve cildinizi temizleyeceğini unutmamalısınız.
Hamilelikte Selülit Oluşumu Ve Nedenleri
Gebelikte masaj oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Toksinlerden arınmak ve selülitin önüne geçmek istiyorsanız, uyku kalitenize de özen göstermelisiniz. Vücudunuzun su tutmasını azaltmalı, stres ve ruhsal problemlerden sakınmalısınız.
Dengeli kilo alımını ihmal etmemelisiniz. Hamilelik sürecinde alacağınız her kilonun çocuğunuzun sağlığını direkt olarak etkilemesi sebebiyle doktorunuz kontrolünde hareket etmeli ve selülit oluşumları hakkında yeni bilgiler edinmelisiniz.
Kadınlarda selülit sorunu hamilelik sürecinde ekstra bir kaygı olarak şikayet edilmektedir. Bu problemin önüne geçmek adına sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Taze meyve ve sebze tüketimin, hem çocuğunuzun sağlığına, hem de selülit oluşumuna olan faydasını aklınızda bulundurmalısınız. Vücudunuzun ihtiyaç duyacağı antioksidan, mineral, su içeriği, vitamin ve lifin selülite karşı yenici gücü bulunmaktadır. Sağlıklı bir cilt yapısına kavuşmak için selüloz içeriğine sahip meyveleri tüketmelisiniz.
Hamilelikte Selülit Hakkında Öneriler
- Kafein ve alkol içerikli gıdalardan uzak durmalısınız.
- Sağlıklı ve yumuşak bir cilt için E ve C Vitamini içerikli besinler tüketebilirsiniz.
- Aşırı karbonhidrat tüketiminden kaçınmalısınız.
- Vücudunuzda su tutmasını engellemek adına sağlıklı gıdalardan oluşan bir beslenme programı edinmelisiniz.
- Hamilelik süresince formda kalmak ve selülitten kurtulmak istiyorsanız, basit ve rahat bir yaşam kalitesine sahip olmalısınız.
- İdeal kilonuzu dengede tutmalı ve doktorunuz tavsiyeleri doğrultusunda diyet programı oluşturmalısınız.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler: