Kırmızı Biber: Besin Değerleri ve Kalorisi
C vitamini bakımından zengin olan kırmızı biberler sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda bazı kronik veya yaşlanma ile ilgili sağlık sorunlarının riskini de azaltabilir.
Kırmızı biber (tatlı biber de denir) az kalori, karbonhidrat veya yağ içeren büyük miktarda yiyecek sağlar ve tüm tatlı biberlerin en fazla besin maddesine sahiptir.
Ayrıca Bakınız: Kırmızı Biber Faydaları
Kırmızı Biberin Besin Değerleri
Aşağıdaki beslenme bilgileri 1 fincan (149g) doğranmış, çiğ, kırmızı dolmalık biber için verilmiştir.
- Kalorisi: 39
- Yağ: 0,5g
- Sodyum: 6mg
- Karbonhidratlar: 9g
- Lif: 3,1 g
- Şekerler: 6.3g
- Protein: 1.5 g
- C Vitamini: 190mg
Karbonhidrat
Kırmızı biberdeki lif olmayan karbonhidratlar çoğunlukla glikoz ve fruktozdur, her ikisi de doğal olarak oluşan şekerlerdir. Çiğ yeşil biber, 6.9g karbonhidrat ve fincan başına 2.5g lif ile kırmızı muadillerinden biraz daha az karbonhidrat ve daha az lif içerir.
Biberlerin glisemik indeksi çalışılmamıştır. Düşük karbonhidrat içeriği nedeniyle kan şekerinizi etkilemediği varsayılır.
Yağlar
Biber yağda çok düşüktür ve bu yağın çoğu sağlıklı çoklu doymamış yağdır.
Protein
Sebzelerde tipik olarak, biberlerin sadece az miktarda proteini vardır. Dengeli bir diyet için, diyetinize baklagiller, kuruyemiş, süt ürünleri, et veya balık gibi bir protein kaynağı eklediğinizden emin olun.
Vitaminler ve Mineraller
Kırmızı biber, C vitamini, A vitamini ve B6 vitamini gibi besinlerle doludur. Belki de en iyi bilinen antioksidanlardan biri olan C vitamini, çeşitli sağlık yararları sunar: bağışıklık fonksiyonunu desteklemek, hücre onarımını kolaylaştırmak, folatın emilmesine yardımcı olmak ve sağlıklı kemikler, cilt ve saçlar için kolajen üretimine yardımcı olmak.
Vtamin C ayrıca demirin emilimini kolaylaştırır, bu nedenle demir eksikliği anemisini (vücudun demir depolarını inşa ederek) önlemeye veya hafif anemiden kurtulmaya yardımcı olabilir. Kırmızı biberler de biraz demir içerir.
Kırmızı biber, hücreleri oksidatif hasardan korumaya yardımcı olan diğer önemli antioksidanları sağlar. Bunlar likopen, beta-karoten, lutein ve zeaksantin gibi karotenoidleri içerir.
Biber ayrıca E vitamini, K vitamini, folat, potasyum ve manganez kaynağıdır. Büyük kırmızı dolmalık biber 1,3 miligram manganez sağlar ve günlük ihtiyaçlarınızın %55 ila %75’ine katkıda bulunur.
Kırmızı Biber Saklama Koşulları
Dolmalık biber tohumları yiyebilirsiniz, ancak çoğu insan tüketmeden önce tohumları ve çekirdeği keser, çünkü doku ve tat genellikle çekici değildir.
Biberleri buzdolabında saklayın. Bu şekilde yaklaşık bir hafta dayanmalılar. Yıkandıktan ve kesildikten sonra, daha hızlı bir şekilde bozulmaya başlayacaklar ve birkaç gün içinde kullanılmalıdırlar. Bunları tamamen dondurabilir veya kesebilir ve hava geçirmez bir kaba koyabilirsiniz.
Nasıl hazırlanır?
Kırmızı biber harika bir atıştırmalık veya yemeklere ek olarak kullanılabilir. Onları olduğu gibi veya en sevdiğiniz daldırma ile yiyin veya dilimleyin ve yumurta, salata veya sandviç ekleyin.
Biberler et, baklagiller ve kepekli tahıllarla doldurulabilir; pişmiş, ızgara, sote, çorbalar ve soslar için püre haline getirilmiş; veya chilis, güveç, sos ve çeşnilerde kullanılır.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler: