Mezoterapi Nedir? Olumlu ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?
Estetik amaçlı gerçekleştiren bir işlem olan Mezoterapi, deri altına enjekte edilen elementler ile ciltte doku iyileşmesi, saç dökülmesi tedavisi, selülit tedavisi bölgesel yağlanma ve cildi gençleştirmek amacıyla tercih edilen bir yöntemdir.
Yüzün sorunlu bölgelerine uygulanan mezoterapi işlemi ile daha estetik bir görünüm amaçlanır. Bu işlem gerçekleştikten sonra, bayanların genel tepkilerinin olumlu yönde olduğu gözlemlenmektedir. Cildin altına iğne ile enjekte edilen madde sayesinde, deri hücrelerinin çalışması teşvik edilir. Yaş ilerledikçe deride, kas ev kemik dokusunda meydana gelen değişimlere karşı bu yöntemin etki sağladığını söyleyemeyiz. Mezoterapi bu kısımların iyileştirilmesine değil, daha çok cilt yapısının iyileştirilmesine yönelik yapılan bir estetik işlemidir. Ciltte meydana gelen kuruluğu yok etmek, cildin yapısını güzelleştirmek, sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak için mezoterapinin etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.
Cildinde iltihaplanma olan kişilere mezoterapi uygulaması yapılması tavsiye edilmez. Mezoterapi uygulaması, cildin belirli sorunlarına bağlıdır. Gençleştirici ve cilt rengini açıcı mezoterapi uygulaması için 5 ila 10 seans yeterli olmaktadır. Yaşa bağlı olarak, mezoterapinin etkisi de değişiklik gösterir.
Mezoterapi işlemi sonrasında cilt gençleştirici kremler ile desteklenmelidir. Ancak işlemin hemen ardından ciltte kızarıklıklar ve morluklar meydana geleceği için, bu sorunları giderici pantenol krem kullanabilirsiniz.
Kırışıklıkların giderilmesi için de mezoterapi yöntemine başvurabilirsiniz. Kırışıklıklar için cilde enjekte edilen maddeler sayesinde, cildin kolajen yapısı uyarılır ve cildin nemlenerek, kırışıklıkların azalması sağlanır.