Sinüs Kanseri Tanısı Nasıl Olur?

Sinüs Kanseri Teşhisi

Sinüs kanseri tanısı için kullanılan testler ve prosedürler aşağıdakileri içerebilir:

Biyopsi: BT taramaları ve MR tamamlandıktan sonra biyopsi gerçekleştirilir. Burun boşluğu veya paranazal sinüslerde kanser varlığını onaylamak için biyopsi yapılır. Doku ya da hücre örneği tedaviye başlamadan önce yapılması gereken testlerin yapılması için gereklidir. Biyopsi, kanserin agresifliği ve nerede başladığını değerlendirmek için de kullanılır.

Sinüs kanserlerinin teşhisi için tipik olarak kullanılan biyopsi türleri şunlardır:

  • İnsizyonel biyopsi
  • Eksizyonel biyopsi
  • İnce iğne aspirasyon biyopsisi
  • Endoskopik biyopsi
  • Açık biyopsi

Bilgisayarlı tomografi (BT) taraması: BT taraması tarafından sağlanan enine kesitsel görüntü ile sinüs alanında anormallikler veya tümörler saptanabilir. Ayrıca, mevcut sinüs kanserinin göze veya beyne yayılım gösterdiği veya metastatik hale gelip gelmediğini belirlemek için burun boşluğunun ve paranazal sinüs alanlarının kemik kısımlarını değerlendirmek amacıyla tümör boyutunu ölçmek için BT kullanılır.

Manyetik rezonans görüntüleme (MR): Yumuşak dokunun incelenmesinde ve paranazal sinüslerde ve burun boşluklarında kanserlerin belirlenmesinde etkili yöntem olabilir. Ayrıca, sinüs kanserinin göz veya beyne yayılıp yayılmadığı konusunda fikir verebilir.

Endoskopi: Burun veya burun deliklerine endoskop yerleştirilerek, böylece burun geçitleri, sinüsler ve burnun iç ve arka kısımları gibi zor görülen alanlar incelenebilir.

Önerilen Makaleler:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status