Sinüzit Ağrısı Bitkilerle Nasıl Geçer?

Burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, baş ağrısı ve halsizlik gibi belirtileri bulunan sinüzit hastalığı sıklıkla görülen hastalıklar arasındadır. Sinüzitli kişinin genellikle kış aylarında yaşam kalitesi düşmektedir. Çünkü sürekli burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı yoğun kuru bir öksürük ile kişiyi yorabilir. Baş ağrısının zaman zaman dayanılamayacak duruma gelmesi ile kişinin gece uykusu ve işine karşı konsantrasyonu bozulur.

Sinüzitin oluşması sinüs boşluklarının viral mukozalar, bakteriler ve mantarlar ile iltihabi bir duruma gelmesi ile oluşur. Sinüslerin bu şekilde dolması eğer 2 haftadan kısa bir süre devam ederse akut sinüzit eğer 2 haftadan uzun veya 14 haftadan fazla sürerse o zaman kronik hale gelmiş sinüzit olarak anılmaktadır.

Genellikle sinüzitin oluşumunu engellemek en iyi tedavi yöntemidir. Sinüzit bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi ile engellenebilecek bir hastalıktır. Fakat bazı kişilerde burun kemiği eğriliği ve burun etlerinden dolayı sinüzit oluşmaktadır. Bu kişiler burun eğriliği ve sinüzit için cerrahi müdahale yaptırabilirler.

Bitkisel Olarak Ne Yapılabilir?

Sinüzite Papatya Kürü: Yarım litre temiz su bir kapta kaynatılır ve bu kabın içerisine 3 çorba kaşığı kadar kurutulmuş kır papatyası atılarak bu kır papatyalarının buharı burna çekilir.

Sinüzite Çörekotu Yağı Kürü: Çörekotu yağı aynen papatya küründe olduğu gibi kaynar suyun içine 1 yemek kaşığı dökülerek, bu suyun buharında 5 dakika kadar buhar burna çekilerek durulur. Çörekotu yağı sinüzit için oldukça faydalı bir yağ çeşididir.

Sinüzite Çörekotu Kürü: Çörekotu kabaca öğütülmüş bir biçimde her sabah aç karnına bir şeker kaşığı kadar su ile yutulmalıdır. Bu şekilde yutamayanlar bal içine çörekotu karıştırarak yutabilir. Fakat çörekotunun taze çekilmiş olması bu kürde önemlidir. Kış ayı veya sinüzitin çok ağrı yaptığı zamanlarda kullanılırsa bu kürün sinüzite iyi geldiği görülecektir.

Sinüzit Ağrısı Bitkilerle Nasıl Geçer?

Bazı sinüzit çeşitlerinin alerji kökenli olduğu bilinmektedir. Alerji kökenli sinüziti olanlar bitki kullanımında kullanılan bitkilere çok dikkat etmeli ve kesinlikle doktor kontrolünde bitkisel tedavilerini yapmalıdırlar. Çünkü alerjik olarak kişiyi etkileyen bitkilerin, alerjiyi artırarak sinüzitin bitkiler nedeni ile daha kötü duruma gelmesine sebep olabilir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status