Sinüzit Başka Hastalıklara Yol Açar Mı?

Sinüzit ülkemizde ve kalabalık nüfuslu ülkelerde en fazla görülen hastalıklar arasındadır. Bu hastalık yaşam kalitesini oldukça fazla düşürdüğü için sinüzit rahatsızlığı olan kişiler genellikle doktora başvururlar. Sinüzit rahatsızlığından korunup kurtulabilmek için mutlaka kişinin kendisini koruma altına alması gerekmektedir.

Kişinin kendisini koruma altına almasının sebebi bu rahatsızlığın büyük bir bölümünün alerjiden olduğunun bilinmesidir. Alerjiyi sürekli yükseltmeden düşük tutmak kişiyi sinüzit hastalığından korumaya yardım edebilir.

Sinüzit rahatsızlığına yakalanmamak veya sinüzit rahatsızlığının akut halde gelen belirtilerini hiçbir şekilde hissetmek istemeyen kişiler bitkisel tedavi yöntemleri ile bu rahatsızlığı hayatlarına zarar vermeyecek şekilde en az seviyeye indirmeye çalışmaktadır.

Sinüzite Bitkisel Çare Var Mı?

Peki, sinüzit için bitkisel tedaviler işe yarıyor mu? Bitkisel tedaviler içinden sinüzitin belirtilerini çoğaltan bitkiler var mı? Bir de bunu gözden geçirirsek; alerjik olan sinüzit kökenini mutlaka alerjimizin olduğu bitkileri veya etkenleri bilerek tedavi etmeliyiz.

Mesela ada çayı sinüzite çok iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Fakat alerjisi yüksek olan veya çok fazla adaçayına alerjisi olan kişiler sinüzit tedavisi için adaçayı kullanamaz hatta adaçayına yaklaşmaları bile sakıncalıdır.

Bitkisel karışımları kullanabilmek için mutlaka bir takım alerji tetkiklerinden kişi geçirilmelidir. Çünkü deneme yanılma yöntemi ile yapılan bitkisel karışımların bir kısmı sinüziti daha kötü bir hale getirerek hastayı kriz haline sokabilir.

Sinüzit Başka Hastalıklara Yol Açar Mı?

Sinüzit iki kısma ayrılmaktadır. Akut sinüzit ve kronik sinüzit olarak bilinen sinüzitin kısımlarında akut sinüzit aniden üşütme ve alerjik olarak kişiyi rahatsız eden ve yoğun ilaç tedavisi ile uzun süre geri dönmeyen bir rahatsızlıktır.

Fakat kronik sinüzit, akut sinüzitten biraz farklıdır. Kronik sinüzit uzun süre tedavi edilemeyen rahatsızlıklardan biridir. Yoğun alerjisi olan kişilerde olur tedavi edilmediğinde ise kişiyi çok rahatsız eden, solunum zorluğu yapan hastalıklara dönüşebilir. Bunların başlıcaları alerjik bronşit, astım ve kalp ritim bozukluklarıdır.

Sinüzit Başladığında Çok Kısa Sürede Hasta Tedavi Altına Alınmalıdır!

Bazı sinüzit çeşitlerinde duyma problemleri, yoğun baş ağrısı ve çok fazla geniz akıntısı hissedilmektedir. Bu belirtilerin çoğu kişide yaşam kalitesini hızla düşürerek tat alma duyusunun kaybolmasıyla iştah kaybına sebep olabilir.

Düzenli ve dengeli yemek yiyemeyen sinüzit hastası bağışıklık sistemi problemleri ile karşı karşıya kalabilir. Bu kişilerde başlangıçta halsizlik, bitkinlik, yorgunluk hissi ve dikkat dağınıklığı görülürken ileri devrelerde hastanın cerrahi müdahaleye dahi ihtiyacı olabilir.

Sinüzitli kişilerde cerrahi müdahale çok kısa süren ameliyatlarla yapılmaktadır. Fakat sonra tedaviye devam edilmediğinde sinüzit için cerrahi müdahale gören kişilerde tekrardan sinüzit görülmektedir. Cerrahi müdahalelerden sonra görülen sinüzitlerin çoğu alerjik kökenli sinüzitlerdir. Bu kişiler mutlaka cerrahi müdahalelerden sonra uzun süre alerji tedavisi görmelidir. Uzun süre alerji tedavi gören çoğu hastada tekrardan sinüzit oluşumuna rastlanmamaktadır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status