Sinüzit Göz Kararması Yapar Mı?
Günümüzde en sık rastlanan hastalıklar arasında olan sinüzitin anlaşılabilmesi için bir çok belirtisi bulunmaktadır. Çok fazla ilerlemiş sinüzitlerde sinüs yollarında bulunan iltihabi durumun kulakta denge merkezine ilerlemesi ile sinüzitli kişilerde göz kararması ve baş dönmesi de görülebilir.
Sinüzit belirtileri nelerdir? Sinüzit hangi belirtilerle ortaya çıkmaktadır?
- Ağızda kötü koku
- Baş ağrısı
- Başta basınç hissi
- Yanak ve göz çevresinde ağrı
- Burun tıkanıklığı
- Geniz akıntısı
- Mide bulantısı
Sinüzitte görülen diğer belirtilerdir. Çok hafif sinüzitlerde bile baş ağrısı ve geniz akıntısı en fazla görülen belirtiler arasındadır. Tıp alanında tedavisi olan bir hastalık olan sinüzit uzun süre tedavi edildiğinde tamamen ortadan kaldırılabilen bir rahatsızlıktır.
Sinüzit Neden Olur?
Sinüzit her insanda olabilecek hastalıklar arasındadır. Fakat en fazla ıslak saç ile kış aylarında soğuk havaya çıkanlarda, alerjik kökeni bulunan insanlarda ve sigara içen kişilerde görülmektedir. Bazen küçük çocuklarda da oluşabilen sinüzitin çocuklarda ergenlik çağında genellikle geçtiği görülebilir.
Sürekli grip olan kişilerin sinüzit olma riski diğer kişilere göre daha hızlıdır. İlk olarak kış hastalıklarından korunmak sinüzitin oluşumunu engellemek için iyi bir adımdır. Kış aylarında çok fazla kalabalık ortamlarda bulunmamak, sürekli ılık bitki çayları tüketmek ve soğuk günlerde üşütmemeye dikkat etmek grip gibi kış hastalıklarından korunmak için yeterli olacaktır.
Sinüzitin oluşmaya başladığı ilk zamanlarda tedavi edilmeye başlaması ile sinüzit geri püskürtülebilen bir hastalıktır. Fakat sinüzit rahatsızlığı ilk olarak kulak burun boğaz doktorlarının verdiği ilaç tedavileri ile yapılmalı ve bu ilaçlarla birlikte bitkisel sinüzit tedavisi yapılması gerekmektedir.
Kronik Sinüzit Depresyon Bağlantısı
Kronik sinüzitte görülen belirtiler; çalışma isteksizliği, uyuşukluk ve hiçbir şeyden tat alamama gibi ortaya çıkmaktadır. Sürekli bir hastalık haline gelmiş olan kronik sinüzitte depresyon görülme oranı da oldukça fazladır. Çünkü kronik sinüzitin belirtileri yüzünden yaşam kalitesi düşen kişi içine kapanık ve evinden çıkmak istemeyecek hale gelebilir. Bu yüzden sinüziti hafife almak yerine iyi bir tedavi yöntemi içerisine girmek akıllıcadır.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler: