Sinüzit İçin Buhar Banyosu Nasıl Yapılır?
Sinüzitin evde yapılan tedavi çeşitleri arasında en popüler olanı buhar banyosu uygulamasıdır. Burun içi sinüslerinin tıkalı olmasından kaynaklanan sinüzit için, sinüsleri açmaya yarayan buhar banyosu, sinüzit belirtilerinden büyük ölçüde kurtulmayı sağlamaktadır. Doğal bir yöntem olmasının yanı sıra yan etkisiz ve faydalı olması, sinüzit şikâyeti olan herkesin buhar banyosunu rahatlıkla deneyebilmesini sağlamaktadır. Son derece kolay olan buhar banyosu ile sinüsler açılarak, daha rahat nefes almak ve sinüzite bağlı ağrıları azaltmak mümkündür.
Sinüzit İçin Buhar Banyosu Tarifi
Sinüzite iyi gelen buhar banyosu için bazı bitkilere ihtiyaç vardır. Papaya ya da adaçayı buhar banyosu için tercih edilebilecek bitkiler arasındadır. Özellikle anti oksidan özelliğine sahip adaçayının buhar banyosu uygulamasına dahil edilmesi, görülecek faydanın daha çok olmasını sağlayacaktır. Papatya bitkisi de sinüsleri açmadaki olumlu etkisi ile buhar banyosundan daha çok fayda görmeyi sağlamaktadır. Sinüzite iyi gelen buhar banyosu için gerekli malzemeler bir litre su ve bir tutam papatya bitkisidir.
Derin bir tencerede bir litre suyu kaynattıktan sonra içine atılan bir tutam papatya bitkisi bir süre kaynadıktan sonra, soğumadan bir havlu yardımıyla buharın yüze gelmesini sağlamak sinüslerin açılmasını sağlayacaktır. Sıcak buhar ile birlikte buhar banyosu sırasında sinüslerin tıkanmasına neden olan mukusların yumuşaması ve dışarı atılması daha kolay olacağı için, sinüzit tedavisi için evde uygulanabilecek en ideal yöntemdir.
Sinüzit için Buhar Banyosu
Sinüzit İçin Buhar Banyosu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sinüzitin doğal tedavi edilmesinde oldukça etkili olmasına karşın dikkat edilmesi gereken buhar banyosunda dikkat edilmesi gerekenler mutlaka dikkate alınmalıdır. Bu doğrultuda buhar banyosu içine eklenecek bitkiye karşı kişinin alerjisi olup olmadığına mutlaka dikkat edilmelidir. Direkt olarak bitki vücuda girmese bile buharın solunması ile birlikte buhar banyosunda kullanılan bitkiden etkilenmek olasıdır.
Ayrıca kaynar suyun bulunduğu derin kaba havlu ile başı örtecek şekilde eğilmek gerektiğinde, buharın yüzü yakmamasına özen gösterilmelidir. Sık sık tekrarlanması gereken buhar banyosunun her seferinde yeniden hazırlanmasına dikkat etmek de görülecek faydayı artıracaktır.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler: