Sinüzit İçin Papatya Kürü Nasıl Yapılır?
Sinüzit tedavisi için birbirinden farklı yöntemler kullanılmaktadır. Tıbbi yöntemlerin arasında en sık bilinen sinüzit tedavisi ilaç tedavisidir. Belirli bir süre kullanılan antibiyotikler, sinüslerde oluşan iltihabın çözülüp sinüzit probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Bazı durumlarda antibiyotik tedavisi tek başına yeterli gelmemektedir. Bu durumda alternatif tıp yöntemleri olarak sıklıkla uygulanan sinüzitte bitkisel tedavisi de tercih edilmektedir.
Tamamen doğal bitkiler ile hazırlanan kürleri sinüzit sıkıntısı çeken her kişi düzenli aralıklar ile uygulayabilmektedir. Papatya ile hazırlanan sinüzit kürü bitkisel tedavilerde en yaygın bilinen kürdür. Oldukça pratik uygulama şekline sahip olan sinüzite karşı papatya kürü her kişinin uygulayabileceği ucuz ve basit bir kürdür.
Papatya Kürü Malzemeleri
Doğadan toplayabileceğiniz papatyaları, aktarlarda da rahatlıkla bulmanız mümkündür. Fakat kür için taze papatya değil, kuru papatya gerekmektedir. Topladığınız papatyaları kurutarak papatya kürü hazırlamak için değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda aktarlarda da kurutulmuş papatya uygun fiyatlara satışa sunulmaktadır.
Her bütçeye hitap eden papatya kürü, her kesimden kişinin rahatlıkla ulaşabileceği fiyatlarda ve malzemeleri içermektedir. Az miktarda kuru papatya, kaynamış su ve bir havlu kürü yapmanız için gerekli malzemeleri oluşturmaktadır. Bu basit malzemeler ile evde rahatlıkla papatya kürünü hazırlayıp uygulayabilirsiniz.
Papatya Kürü Hazırlama
Bir tencere içerisini bir miktar su ile doldurup kaynatın. Kaynamış suyun içerisine en fazla 3 yemek kaşığı kadar kurutulmuş papatya ekleyin. Kurutulmuş papatyalarla beraber 5 dakika daha kaynatın. Kaynattığınız tencereyi ocaktan alarak sıcakken üzerini bir havlu ile kapatın. Havlunun üzerine eğilerek buharı hem ağız hem burun yolu ile soluyun.
Kürü hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk adım kurutulmuş papatya kullanmaktır. Ayrıca papatya kürü için gerekli malzemeler içerisinde bulunan tüm malzemelerin tek kullanımlık olduğunu unutmayın. Kürü her uygulamak istediğinizde taze olarak hazırlamanız gerekmektedir.
Kürü uygulama esnasında diğer kaynamış su buharına yüzünüzü tutmamayı unutmamalısınız. Çünkü kaynamış su buharının direk cilde tutulması istenmeyen yanmalara ve kazalara neden olabilmektedir. Bunun engellenmesi için mutlaka kür uygulamasında havlu kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.
Sinüzitte Papatya Kürü Uygulama Sıklığı
Sinüslerdeki doluluğu rahatlatarak sinüzit hastalarının daha rahat nefes almasını sağlayan papatya kürü hazırlanması pratik bir kür olduğundan da sıklıkla tercih edilmektedir. Her yaştan kişinin sinüzit probleminde özellikle burun tıkanıklığı, dolgunluk hissi ve nefes darlığı belirtilerini gidermek için bu kürü yapması tavsiye edilmektedir.
Hiçbir yan etkisi olmayan bu sinüzite karşı papatya kürü uygulaması 3 günde bir uygulanmalıdır. Uygulama esnasında da 5 dakika boyunca hem ağız hem burun yolu ile buhar solunmalı, 5 dakika sonunda 3 dakika mola verilmelidir. Hiçbir yan etkisi bulunmayan tamamen doğal içerikli papatya kürü, birçok sinüzit hastasında olumlu sonuçlar vermiş, kişilerin sinüzit şikayetlerinin azalmasını sağlamaktadır.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler:
- Çörek Otu Yağı İle Sinüzit Tedavisi
- Sinüzit Ağrısı Bitkilerle Nasıl Geçer?
- Sinüzite En Etkili Bitkisel İlaç Nedir?