Sinüzit İlerlediğinde Başka Hastalığa Çevirir Mi?
Kuru öksürük, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, gözlerin etrafında ağrı ve geniz akıntısı gibi belirtileri olan sinüzit ülkemizde en fazla görülen hastalıklardan birisidir. Bu rahatsızlık sinüzit olan kişiyi çok fazla rahatsız ederek tedavi yöntemleri aramasına sebep olur.
Sinüzit rahatsızlığı olan kişi sinüziti mutlaka tedavi ettirmelidir. Çünkü sinüzit genellikle alerjik yapılı olan kişilerde görülmektedir. Alerjinin sebep olduğu sinüzit belirtileri eğer tedavi edilmez ise alerjik astım ve alerjik bronşit gibi kişinin yaşam kalitesini çok düşüren hastalıklara çevirebilir.
Sinüzit Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Uzun süre tedavi edilmeyen sinüzit başta ve yüzde çok büyük ağrılara sebep olabilir. İlerlemiş olan sinüzitli vakaların bazılarında duyma ve görme zorluğu gibi kalıtsal problemlerin bile geliştiği görülebilmektedir.
Sinüzitin ilk başlarından itibaren koku alma ve tat alma duyularında sorunlar oluşturduğunu sinüzit olan kişilerin bu yüzden iştahlarının kapanarak güçsüz düştüğü de bilinenler arasındadır. Çok ileri seviyede olan sinüzitlerde kişinin bağışıklık sistemi tamamen düştüğünden dolayı kişi bir takım farklı solunum hastalıklarına da yakalanabilir.
Sinüzit tıbbi ve bitkisel olarak mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Hastalığın ilk seviyesinde teşhis konularak tedaviye başlanması kişide sinüzit hastalığını kronikleştirmeden çözüm bulunmasına neden olur. Bu yüzden sinüzit belirtileri başlar başlamaz doktora başvurmak sinüzit hastalığının ilerlememesi için iyi bir atılımdır.
Sinüzit İçin Cerrahi Müdahale Ne Zaman Yapılmalıdır?
Sinüzit akut bir şekilde devam ederken ilaç tedavisine cevap verebilir. Fakat kronik hale gelmiş sinüzitlerin bir kısmı mutlaka cerrahi müdahale ile alınarak hasta rahatlatılmalıdır. Sinüzitin çoğu çeşidinin alerjik olması nedeni ile bazı cerrahi müdahale yapılmış sinüzit hastalarında hastalık tekrardan geriye dönerek hastayı etkisi altına alabilir.
Alerjiden dolayı olan sinüzitlerde anti alerjen ilaçlar kullanmak mutlaka gereklidir. Anti alerjen ilaçların kullanılması hastanın burun akıntısını tamamen geçirebileceği gibi geniz akıntısını da yüzde seksen civarında geçirebilir.
Sinüzit ne kadar hafif olsa da bazı sinüzit çeşitleri uzun süre tıbbi ilaçlara cevap vermediğinden dolayı mutlaka cerrahi girişimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Cerrahi girişimlerden sonra da hastanın bir müddet anti alerjen ilaçlar kullanması gereklidir.
Dikkatli Bir Yaşantı Sinüzit Belirtilerini Ortadan Kaldırır!
Sigara içmenin birçok hastalığa sebep olduğu bilinmektedir. Sigara dumanına maruz kalma işlemine de pasif sigara içiciliği adı verilmektedir. Sigara içen kadar sigaradan zarar gören pasif içiciler aynı sigara içenlerin yakalandığı hastalıklara yakalanabilirler.
Sigaranın zararları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Sinüzitin baş düşmanı olan sigara sinüzit tanısı konduktan sonra eğer kullanılıyorsa hemen bırakılmalı, sigara içilmiyorsa bile sigaralı ortamlarda bulunulmamalıdır.
Sinüzit İlerlediğinde Başka Hastalığa Çevirir Mi
Oda parfümü, parfümler ve deodorantlar sinüzitin baş düşmanları olarak bilinir. Bu çeşit kimyasal katkılı maddeler kullanılmaya sinüzitli kişi tarafından devam edilirse sinüzitin başka ağır hastalıklara çevrilmesi önlenemeyecek hale gelebilir.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler: