Sinüzit Menenjit Yapar Mı?

Hayatın her döneminde, her yaştan kişide sinüzit hastalığı görülebilir. Halk arasında birçok kişide rastlanmasından dolayı, birçok kişi sinüzit rahatsızlığını ve belirtilerini dikkate almamaktadır. Özellikle sonbahar, kış aylarında sıkça belirtilerinin görüldüğü sinüzit, ilerleyen zamanlarda başka sağlık sorunlarına da yol açabilmektedir.

Her ne kadar kişiler tarafından hafife alınsa da sinüzit ciddi bir sağlık problemidir. Bu nedenle erken tanı konulması ve doğru tedavi yöntemleri ile sinüzit tedavisi gerçekleştirilmesi önemlidir. Birçok hastalıkta olduğu gibi sinüzit için de erken tanı, birçok sorunu engellemektedir. Bu nedenle baş ağrısı, üst dişlerde ağrı, burun akıntısı gibi bilindik sinüzit belirtileri ortaya çıkar çıkmaz bir uzmandan tedavi için yardım alınmalıdır.

Ciddi Hastalıklara Sebep Olabilir!

Okul dönemindeki çocuklardan yetişkinlere kadar herkes sinüzit hastası olabilir. Bu durumda kişilerin gerek cerrahi tedavi yöntemleri ile gerekse evde uygulanan bitkisel sinüzit tedavi yöntemleri denenmelidir. İhmal edilen ve geç kalınan durumlarda sinüzite bağlı körlük veya sinüzitin beyne yayılması ile ani ölümler gerçekleşebilmektedir.

Bu ihtimaller göz önüne alındığında birçok kişi sinüzitin ciddi bir sağlık sorunu olduğunun farkına varmakta ve tedavi yöntemlerini aramaktadır. Sinüzite bağlı gelişen birçok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların arasında menenjit de yer almaktadır.

3 Haftadan Uzun Sürüyorsa Dikkat!

Sinüzit belirtiler olarak aynı ilerlese de kendi arasında iki farklı grupta incelenmektedir. Akut ve kronik sinüzit olarak birbirinden ayrılan sinüzit çeşitleri, tedavi şeklini de değiştirmektedir. Sinüzit ataklarının görülme sıklığı sahip olduğunuz sinüzit çeşidi hakkında ipuçları vermektedir. Eğer sinüzit atakları 3 haftayı geçkin süre devam ediyorsa, kronik sinüzit hastası olduğunun işareti olarak kabul edilmektedir.

Kişinin kendi bünyesinden kaynaklı sorunlar kadar çevre kirliliği, sigara kullanımı, klima gibi birçok etken sinüs yapısında bozuklukların meydana gelmesine yol açabilmektedir. Sinüzitin ciddi sağlık sorunlarına yol açmaması ve atakların hafif atlatılması için tedavi şarttır. Özellikle uzmanlar sinüzit konusunda erken tedavinin önemini her seferinde vurgulamaya devam etmektedir.

Sinüzit ve Menenjit İlişkisi

Sinüzitin oluşturduğu en büyük risk, beyne akmasıdır. Beyne akan sinüzit beyin iltihaplanmasından menenjite hatta ani ölümlere dahi neden olabilmektedir. Bunlardan korunmak için erken tanı ve tedaviye başlanması hayati önem taşımaktadır.

Menenjit, beyni saran zarların iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olarak bilinmektedir. Sinüzit olan her kişi, menenjite yakalanır, diye bir kural yoktur. Ancak ihmal edilen tedavilerin sonucunda sinüzitin beyne akarak menenjite yol açtığı görülmektedir.

Ciddi bir bakteriyel enfeksiyon hastalığı olan menenjit ortaya çıktığında, beyin hasarı veya işitme kaybı gibi ciddi sağlık sorunları oluşabilmektedir. Bunlardan korunmak için sinüzit belirtileri oluştuğunda, özellikle 3 haftayı aşkın sürdüğünde, bir kulak, burun, boğaz doktora muayene olmak, gerekli tedaviye düzenli devam etmek önleyici hatta sinüziti ortadan kaldırıcı etken olarak bilinmektedir.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status