Sinüzit Ne Zaman Tehlikeli Olur?

Her hastalık kişiye özel bulgular barındırmaktadır. Bu bulgular hastanın hastalığı ile ilgili detayların öğrenilmesinde ve doğru teşhisin konulmasında da önemli rol oynamaktadır. Sinüzit, halk arasında yaygın olarak görülse de her kişide aynı şekilde görülmemektedir. Hastalar, kulak – burun – boğaz uzmanlarına sinüzit rahatsızlığı şikayetleri ile başvuru yaptığında öncelikle uzman kişi hastanın hikayesini dinlemek istemektedir.

Hastanın hastalığına ilişkin anlattığı her türlü detay teşhis ve tedavide büyük rol oynamaktadır. Sinüzit hastalarının kendilerini iyi bir şekilde gözlemlemesi ve doğru şekilde ifade etmesi büyük önem taşımaktadır.

Önemli Sinüzit Belirtileri

Sinüzit hastalığı yaygın olarak görüldüğünden birçok kişi bu hastalık hakkında fikir sahibidir. Birçok kişide ortak belirti olarak baş ağrısı ve yüzde dolgunluk hissi görüldüğünden bu belirtiler her zaman sinüzit şüphesini akıllara getirmektedir. Fakat bazen bu belirtiler basit bir grip belirtisi de olabilmektedir.

Belirtilerin doğru bir şekilde ifade edilmesi önemlidir. Çünkü sinüzit belirtileri her kişide aynı şekilde, aynı oranda ve şiddette görülmemektedir. Sinüzit tedavisine başlanmadan önce burun ve geniş akıntısının rengi, kıvamı, kokusu, hangi saat aralıkları ve dönemlerde sıklaştığı, ne aralıkla yaşandığı gibi durumlara bağlı olarak kişiye özel bir tedavi başlatılmaktadır.

Sinüzitin Göze Akması

Burun içerisinde yer alan sinüs baloncuklarının iltihaplanması ile yaşanan sinüzit şikayeti bazen ciddi bir sağlık sorununa davetiye çıkarabilmektedir. Sinüzit, halk arasında basit bir solunum yolu sorunu olarak kabul edilse de bazen hayati hastalıklar sinüzit kaynaklı yaşanabilmektedir. Bu durum sinüzitin tehlikeli bir hal almaya başladığının habercisi olmaktadır.

Sinüzit, bulunduğu bölge itibariyle tedavi edilmediğinde göz ve beyne akabilmektedir. Bu durum oldukça ciddi bir sağlık sorunudur. Göze akan sinüzit körlüğe varan sonuçlara yol açabilmektedir. Göz çukuruna akan sinüzit, kişilerin görme sıkıntıları çekmesine sebep olmaktadır. Bu durum sinüzit tedavisini de zorlaştırmaktadır.

Sinüzitin Beyne Akması

Beyne akan sinüzit iltihabı ölüme varan sonuçlara neden olmaktadır. Bu nedenle hayati önem taşımaktadır. Özellikle uzun süre tedavi edilmeyen sinüzit beyne akıntıya yol açabilmektedir. Bu durumlar göz önünde bulundurularak sinüzit tedavisinde acele etmek faydalıdır.

Sinüzit Ne Zaman Tehlikeli Olur?

Sinüzit tedavisinin erken dönemde yapılması birçok açıdan kişiye avantaj sağlamaktadır. Erken tanı ile belirlenen sinüzit basit ilaçlar ve yıkama yöntemleri ile tedavi edilmektedir. İlerlediği durumlarda ise ameliyat gerektirebilmektedir. Bu nedenle tedaviye zamanında başlanması ve düzenli bir şekilde devam edilmesi, sinüzit ataklarının daha hafif atlatılmasına da yardımcı olmaktadır.

Sinüzit Tehlikelerinden Korunma Yolları

Sinüzitin tehlikeli durumlara yol açabilmesi de sinüzit hastalarını korkutmaktadır. Bu durumla kişilerin sağlık ve tedavilerine önem göstermesi gerekmektedir. Özellikle düzenli olarak sinüslerin açılması, ilaçların düzenli alınması, sigara içilmemesi, kötü hava koşullarında en az soluma sağlanması sinüzit rahatsızlığının ilerlemesini engelleyecek önlemler arasında yer almaktadır. Düzenli doktor kontrolü de önemli bir faktör oluşturmaktadır.

Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.

Önerilen Makaleler:

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

DMCA.com Protection Status