Sinüzite Pratik Bitkisel Formüller
Sinüs adı verilen yüzdeki kemik boşlukların iç yüzünü kaplayan mukoza iltihabına boşlukta cerahat toplanmasına sinüzit adı verilir. Baş ağrısı ve burundan rahatça soluyamama duygusu, gözaltındaki ve göz üstündeki bölgelere bastırıldığında hafif veya aşırı basınç ağrısı, sinüzitin en belirgin özelliğidir.
Sinüzit İçin Pratik Bitkisel Çözümler
Hatmi yaprağı, altın başak, orman sarmaşığı eşit karışımından yapılacak çayı 2 -3 1 bardak içilebilir.
1 Litre suya 2 yemek kaşığı dolusu papatya eklenir, ağır ateşte kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Baş ve göğüs büyük bir havluyla örtülerek, papatya buğusu 10 dakika solunur. Tedavi sonrası hemen açık havaya çıkılmaz.
Her 3 günde bir limon sıkılıp aynı miktarda su ilave edilerek, gözlerden yaş gelecek şekilde iyice buruna çekilmelidir. Bu tedaviye 1 ay kadar devam edilmesi tavsiye edilir.
1 Çay bardağı suya, 1 Çay kaşığı kekik yağı konulur. Bir başka fincanda fındık kadar kil eritilir. Üzerindeki duru su alınıp, kekik yağıyla birleştirilir. iyice çalkalanır, günde 3-4 defa burun burun deliklerine birkaç damla damlatılır.
Maydanoz ebegümeci beraber haşlanır. Buharı teneffüs edilir.
Burnun iç kısmına okaliptüs yağı sürülür.
Doğada rahatlıkla bulabileceğimiz ve sinüzit için evde pratik bir şekilde uygulayıp şifa bulabileceğimiz bitkiler oldukça fazladır. Bu bitkilerin başında sarımsak, soğan, okaliptus ve ananası rahatlıkla sayabiliriz.
Sinüzite Pratik Formüller
Sinüzit için Sarımsak (Allium stivum) ve Soğan (A.Cepa): Sarımsak ve soğan yoğun antibiyotiklerdir. Sarımsak soğana göre daha güçlü antibiyotik taşır. Her gün bir diş sarımsağı çiğneyip yutmayı alışkanlık haline getirmek sinüziti yenmek için çok ideal bir yöntem olacaktır. Yapılan birçok araştırmada sarımsak ve soğanın antibiyotik etkisinin son derece kuvvetli olduğu ispatlanmıştır.
Sinüzit için Okaliptus (Eucalyptus globulus): Sinüzit tedavisi için alnın ve başın üst kısımlarının, seyreltilmiş okaliptus ya da nane yağıyla ovulması her zaman için sinüzit hastalığına iyi gelmiştir. Nane ya da okaliptus yağlarından birini ya da her ikisinin birden birkaç yemek kaşığı bitkisel yağla karıştırarak seyrelttikten sonra, doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Şayet elinizin altında hiçbiri yoksa bitkilerin yaprakları da işinizi görmeye yetecektir. Bunun için de birkaç yaprağı ezin ve biraz suyla karıştırarak lapa haline getirin. Bu karışımı isterseniz göğsünüze isterseniz burun deliklerine uygulayın.
Sinüzit için Ananas (Ananas comosus): Ananasın içeriğindeki ‘bromelain’ adlı bileşik, sinüzit tedavisinde oldukça yararlıdır. Günde 250-500 gram arası taze sıkılmış ananas suyu içmeniz sinüzite iyi gelecektir.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler:
- Kronik Sinüzitin Çaresi Nedir?
- Sinüs Enfeksiyonu Erken Belirtileri Nelerdir?
- Sinüzit Ağrısı Bitkilerle Nasıl Geçer?