Sivilce İçin Karbonat Maskesi Yapılışı Ve Uygulaması
Mutfaklarda sıklıkla kullanılan karbonat, çeşitli alanlarda da değerlendirilmektedir. Bayanlar karbonatı sıklıkla temizlik alanında da değerlendirmektedir. Cilt bakımı için faydalı olan karbonat, sivilce tedavisinde doğal maske olarak kullanılmaktadır.
Cilt zaman içerisinde çok sayıda ölü deri üretmektedir. Bu ölü derilerin ciltten atılamaması durumunda sivilceler meydana gelmektedir. Aynı zamanda deri altında oluşan toksinler, cildin sık yağlanması, düzenli ve etkili temizlenmemesi, kozmetik ürünleri sivilce sorunu yaşanmasına neden olmaktadır. Sivilcelerin ciltten arındırılması için mutlaka bu zararlı bakterilerin ciltten atılması gerekmektedir.
Karbonatın Sivilcelere Etkisi
Karbonat, cilt maskesi olarak kullanıldığında cilt soyucu etki göstermektedir. Bu özelliği sayesinde ciltte bulunan bu zararlı ölü deri, toksin ve kirlerin arındırılmasına faydalı olmaktadır. Karbonat maskesi cilde uygulandığında derinin üst deri tabakasını soymaktadır. Böylece deri altında kalan zararlı maddeler de çıkarak ciltten temizlenmektedir.
Kişiler tarafından sıklıkla uygulanan sivilce tedavisinde karbonat maskesi özellikle ağrılı, şişlik ve kızarıklık oluşturan sivilcelerin giderilmesi için önemli rol oynamaktadır. Ayrıca siyah nokta temizliğinde de karbonat sıklıkla kullanılmaktadır. Hem doğal hem de ekonomik bir yöntem olduğu için diğer sivilce maskelerine göre daha çok tercih edildiği bilinmektedir.
Ciltteki derinin soyulması ile birlikte karbonat cilt lekelerinin iyileşmesine, cildin yenilenmesine katkı sağlamaktadır.
Karbonat Maskesi Hazırlanışı
Karbonat maskesi hazırlanması için bir miktar karbonat ve yeteri kadar ılık su kullanılmaktadır. Karbonat maskesinin etkili olabilmesi için önemli olan kıvamın tutturulabilmesidir. Ilık su ile birlikte karıştırılan karbonatın diş macunu kıvamında olması gerekmektedir. Çok sert veya çok yumuşak karbonat maskeleri cilde uygulanmamaktadır.
Sivilce İçin Karbonat Maskesi Uygulaması
Karbonat maskesi uygulamasında hafif hareketler ile davranılması tahrişleri önlemektedir. Ovalama gibi durumlarda cilt zarar görebilmektedir. Bu nedenle bu yöntemlerden kaçınmak gerekmektedir. Karbonat maskesi uygulamasının ardından nazikçe çıkarılan maskeden 10 dakika sonra cilt yıkanmalıdır. Karbonat maskesinden sonra cilt tipine göre ciltte kuruluklar meydana gelebilmektedir.
Cilt kuruluğunun önlenmesi için yağsız bir nemlendirici ile cildin nemlenmesi sağlanmalıdır. Haftada bir kez sivilce tedavisi veya cilt temizliği için uygulanabilmektedir. Cildin zarar görmemesi için haftada birden fazla uygulamadan kaçınılmalıdır.
Kendi sorularınız, deneyimleriniz ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden okuyucularımız ile paylaşabilirsiniz.
Önerilen Makaleler:
- Yoğurt Sivilceleri Geçirir Mi?
- Sivilceler İçin Bitkisel Doğal Tonik
- Buhar Banyosu İle Sivilce Nasıl Temizlenir?